Intră și tu în Zona Liberă de Corupție!

De-Clic :: Intră și tu în Zona Liberă de Corupție!

Autorizația pentru „protestul în alb” a PSD-ului din 9 iunie a fost depusă la Primăria București cu doar 2 săptămâni înainte. Conducerea nu doar că a acceptat rapid manifestația, ci a autorizat inclusiv amplasarea unei scene și a plătit din bani publici curățenia de după.

Pentru protestul anunțat de diaspora în data de 10 august, cererea depusă cu două luni înainte a fost respinsă de aceeași primărie.[1] Acesta este un exemplu clasic de abuz în serviciu, abuz pe care același PSD vrea să-l dezincrimineze.

Vara nemulțumirii noastre continuă.

Nu ne dăm bătuți, ci ne pregătim să creăm cea mai mare mișcare de rezistență cetățenească: Zonele Libere de Corupție. Ne-am decis să autoproclamăm, cu miile, aceste spații ale libertății, ale respectului unuia față de celălalt, ale democrației. Vom discuta, vom dezbate, vom rămâne vigilenți și implicați. Împreună. Peste tot în România!

În mai puțin de 3 zile de la lansare, comunitatea Declic a proclamat 1000 de Zone Libere de Corupție. Suntem mulți și suntem hotărâți. Te invităm și pe tine să îți declari apartamentul, biroul, firma și chiar masa de la terasa unde ieși cu prietenii Zone Libere de Corupție. Poți face asta accesând acest link: zonaliberadecoruptie.declic.ro

Știm că implicarea și vigilența noastră dau roade! După miile de Amicus Curiae depuse la CCR cu câteva zile înainte ca ei să discute, aceștia au amânat pentru septembrie dezbaterile pe Codul de Procedură Penală și pe cele 3 legi care modifică Legile Justiției (303, 304 și 317 din 2014).[2]

Liviu Dragnea nu va avea o vară liniștită. Însă noi da, chiar dacă va fi foarte activă. Vom crea împreună Zonele Libere de Corupție, spații unde rămânem fideli valorilor noastre. Dar pentru asta, trebuie să fim cât mai mulți, să arătăm cât de hotărâți suntem.

Așa că intră și tu pe zonaliberadecoruptie.declic.ro și declară apartamentul sau casa ta, biroul sau firma, pub-ul preferat sau cafeneaua Zonă Liberă de Corupție!

Dacă nici tu nu vrei să trăiești în Penalistan, un viitor distopic unde corupția, șpaga și abuzul sunt la ordinea zilei, atunci implică-te! Înscrie-te în formularul de mai jos și declară-ți Zona Liberă de Corupție. Noi îți vom trimite un kit activist care include materialele pentru a-ți promova și decora spațiul, precum și documente explicative despre Codurile Penale, sfaturi pentru a-ți convinge prietenii să adere la Zona Liberă de Corupție.

Ne vedem în #ZLC


[1] http://stiri.declic.ro/protest-dispora

[2] https://www.declic.ro/stiri/amicus-curiae