Vrem un ecologist la Mediu

De-Clic :: Vrem un ecologist la Mediu

Trebuie să ne mișcăm foarte rapid. Astăzi avem șansa de a face ceva deosebit de important pentru păduri, ape și animalele sălbatice. Pentru natură. 

Chiar acum, când citești aceste rânduri, se decide cine va fi viitorul Ministru al Mediului. Mâine am putea afla că noul ministru e un personaj toxic, așa cum au fost toți cei care s-au perindat în ultimii ani la Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Mediului. Cele două portofolii vor fi unite. În noul guvern vom avea, cel mai probabil, un singur ministru de resort. Este vital ca acesta să fie persoană recunoscută pentru activitatea sa în domeniul protecției mediului. 

Nu există variantă de mijloc, dacă nu va fi un ecologist va fi un politruc pus acolo de cei ce urmăresc să distrugă natura de dragul profitului. 

Avem șansa să influențăm decizia, dar trebuie să acționăm ACUM, până nu e bătut în cuie numele ministrului. Se decide în acest moment, trebuie să ne mobilizăm  în orele care urmează. Să nu ne iluzionăm că vasta rețea infracțională care ne distruge pădurile nu face același lucru. La fel fac și cei ce vor să aibă liber la împușcat urși și capre negre sau cei ale căror microhidrocentrale distrug cursurile de apă. Se pun presiuni uriașe pentru ca ministrul de la Mediu să nu le deranjeze activitatea distructivă. 

Iată ce putem face: îl bombardăm cu mesaje pe Facebook pe Ludovic Orban, președintele PNL, omul care va nominaliza viitorul ministru. Haide să-i spunem că acea persoană trebuie să fie un apărător al naturii. Dacă-i scriem, mii de oameni, îi va fi greu să nu țină cont de asta când va lua o decizie. Ascultă sau nu de ceea ce-i cer posibilii alegători? Suntem în an electoral, nu-i va fi ușor să ia o hotărâre nepopulară.

Durează 1 minut. Te rugăm să dai click pe butonul verde. Am pregătit, mai jos, și un model de mesaj, îl poți prelua sau poți trimite un mesaj personal lui Ludovic Orban.

Domnule Ludovic Orban, 

Ministerul Mediului are nevoie în fruntea sa de o persoană recunoscută pentru activitatea sa în domeniul protecției mediului. Pădurile, apele, animale au nevoie de un ministru profesionist care să înțeleagă că rolul său este să protejeze natura. Miniștrii care au condus în ultimii ani Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor au eșuat lamentabil în a face asta. Mai rău, au pus mereu pe primul loc interesele industriei și chiar ale rețelei infracționale care exploatează ilegal resursele.  Aveți acum oportunitatea să schimbați asta. Puneți un ecologist la mediu! Transmiteți un semnal clar că noul Guvern va proteja resursele naturale. Opriți distrugerea naturii. Luați o decizie pentru generațiile care vin. 

Pădurile ar putea fi apărate de legi clare care să nu dea posibilitatea hoților să se acopere de acte care ascund jaful. Animalele ar putea să trăiască în liniște și râurile să curgă libere, nu prin tuburi de microhidrocentrale. Natura ar putea să își regăsească echilibrul spre binele nostru și al celor ce vin după noi. Din nefericire, miniștrii de care depind toate acestea au fost oameni vânduți unor interese distructive. Depinde de noi ca viitorul ministru al Mediului să fie un alt fel de om. Un ecologist. Scrie-i chiar acum lui Ludovic Orban și cere-i asta.