Cum facem declic?

Ne organizăm așa cum știm mai bine, de la firul ierbii, și credem în forța colectivă a comunității. 

Uneori, ne mobilizăm online, prin semnarea unei petiții, trimiterea unui e-mail către un parlamentar sau folosirea rețelelor sociale pentru a contacta oficiali. Alterori, ne desfășurăm offline, mergând în audiențe, publicând machete în ziare, organizând întâlniri publice sau strângând fonduri pentru acțiuni în justiție. De asemenea, devenim creativi atunci când trebuie - în trecut, ne-am îmbrăcat în animăluțe de pădure pentru a protesta împotriva tăierilor ilegale de pădure și am mers în magazinele de bricolaj. Altă dată am tipărit semnăturile noastre pe un carton lung de 15 metri și le-am depus la minister. Foto: Acțiune 
Boicot la produsele SCHWEIGHOFER!, decembrie 2017

Declic nu are o baghetă magică, dar are soluții, tactici, resurse tehnice și umane să găsească cea mai eficientă formulă pentru a aduce o problemă în atenția autorităților. Suntem bucuroși să deranjăm instituțiile statului atunci când nevoia de schimbare a societății în care trăim o cere!

Cum ne alegem campaniile?

Comunitatea Declic este independentă și apartinică. Acest lucru înseamnă că ne putem dedica campaniilor pe care le considerăm importante și asupra cărora decidem împreună. Suntem conduși doar de problemele care ne preocupă și rezultatele pe care dorim să le obținem. Așadar, judecăm toți politicienii după aceleași standarde. Un astfel de exemplu este campania Fără Mânjiți în Parlament, din decembrie 2016.

Dacă vrei să ne vezi în acțiune, citește raportul pe 2016 și raportul pe 2017.

Sunt o mie și una de frământări și probleme pe care le avem zi de zi. Pe unele dintre ele, membrii noștri le trăiesc mai intens decât oricare dintre cei care fac parte din echipa Declic. De aceea, am creat CampaniaMEA, un instrument dedicat inițierii în doar câteva minute a unei petiții-campanie.

 Te invităm, prin urmare să inițiezi chiar tu o petiție aici.